Brit Jägarklubb

Som medlem i Svenska Jägareförbundet eller Jägarnas riksförbund kan du kostnadsfritt gå med i vår jägarklubb.
Som en professionell samarbetspartner kan vi ge dig stöd i form av råd, erbjudanden och reducerad foderkostnad.
Alla medlemmar i jägarklubben erhåller, mot uppvisande av sitt medlemskort, 15 % jägarrabatt på hela vårt hundfodersortiment (gäller både Brit & Carnilove).Hundar som arbetar hårt

Under jaktsäsongen är det viktigt att välja foder vars huvudfunktion är att bidra till god kondition under perioder av ökad fysisk aktivitet.


HÖG ENERGIFÖRBRUKNING - Vid fysisk ansträngning i mer än 1 timme är fett den främsta energikällan. Det innehåller två gånger så mycket energi som protein och kolhydrater.

ENERGIPÅFYLLNING EFTER ANSTRÄNGNING – Foder med högt innehåll av omättade fetter hjälper till att snabbt återställa energinivån efter fysisk ansträngning. Lättsmälta och högkvalitativa proteiner och sockerarter laddar muskler och andra vävnader med ny energi för kommande aktiviteter.


SNABB ÅTERHÄMTNING AV MUSKLER - Muskler måste återhämtas snabbt för att vara redo för nästa omgång fysisk aktivitet. Foder med höga halter av omega-3-fettsyror och högkvalitativt protein påskyndar återhämtningsprocessen.

LEDER, SENOR OCH LIGAMENT - Vid vanlig motion utsätts det muskuloskeletala systemet för ökade påfrestningar. Foder som är berikat med broskskyddande (kondroprotektiva) ämnen, vitamin C och höga halter av omega-3 bidrar till att förebygga problem med rörligheten och håller lederna, ligamenten och senorna starka och smidiga.

Vi erbjuder följande högenergifoder

BRIT CARE ENDURANCE

Hypoallergent högenergifoder baserat på anka (46 %) och ris. Innehåller L-karnitin som sätter fart på fettförbränningen och bidrar till att energin i fettet utnyttjas bättre. Berikat med broskskyddande ämnen för friska och rörliga leder, ligament och senor.
Omsättbar energi 4200 kcal/kg, 32 % protein 22 % fett

BRIT PREMIUM SPORT

Mycket prisvärt högenergifoder baserat på kyckling (50 %). Det höga energiinnehållet är utmärkt för hundar med stort energibehov. Berikat med broskskyddande ämnen för friska och rörliga leder, ligament och senor.
Omsättbar energi 4382 kcal/kg, 30 % protein, 20 % fett

CARNILOVE LAMB & WILDBOAR

Spannmålsfritt foder med hög kötthalt från lamm & vildsvin. Det höga animaliska innehållet, ca 70 %, och avsaknaden av spannmål och potatis ger ett lågt GI-värde och bra uthållighet. Berikat med broskskyddande ämnen för friska och rörliga leder, ligament och senor.
Omsättbar energi 3950 kcal/kg, 38 % protein, 20 % fett


Tips & Råd!


Utfodring av den arbetande hunden
En hund som ska prestera under en längre tid (mer än 1 timme) har fördel av att vara inställd på fettförbränning. Fett innehåller dubbelt så mycket energi som protein eller kolhydrater och vid fettförbränning bildas också en högre andel metaboliskt vatten vilket fördröjer uttorkning – en av de vanligaste orsakerna till att orken tryter.

 

När träder fettförbränning in?
Normalt bränner hunden fett när mindre än 30% av den totala muskelkapaciteten är aktiverad. Utnyttjas med än 30% (dvs vid högre intensitet i arbetet) slår kroppen om till att bränna kolhydrater. Hundens glykogenförråd räcker dock endast ca 1 timme, som bekant kan inte hundar kolhydratladda, så efter ca en timme är orken slut. Om man däremot konditionstränar sin hund samtidigt som man ger den ett foder med högre energihalt (minst 20% fett) slår hunden om till kolhydratförbränning först när 40-50% av muskelkapaciteten utnyttjas. Det gör att intensiteten i arbetet inte är riktigt lika hög men uthålligheten desto bättre.

 

Hur förbereder jag min hund inför jaktsäsongen?
Om din hund inte äter ett fettrikt foder (>20% fett) hela året bör du byta foder till ett energitätare foder ca 8 veckor innan jaktsäsongen. Samtidigt med foderbytet påbörjar du också konditionsträningen av din hund. När säsongen börjar bör din hunds kropp vara helt inställd på att i första hand förbränna fett.

 

Jaktdagen
På jaktdagen är det lämpligt att du ger din hund ett mindre mål mat (ca ¼ av ordinarie dagsgiva) med rikligt med vatten. Under dagen kan du ge väl uppblött torrfoder som mellanmål. Du kan också ge någon god köttkonserv som har hög fetthalt – på så sätt får hunden också i sig vatten. Ge för allt i världen inte något kolhydratriktunder arbetsdagen (smörgås mm)! Om hunden får i sig kolhydrater och sedan ska fortsätta arbeta kan den snabbt drabbas av blodsockerfall.


När jakten är avslutad för dagen kan du gärna ge något kolhydratrikt inom ca ½ timme. Hänsyn måste dock tas till risken för magomvridning så om hunden är mycket ansträngd måste du vänta.


Till kvällen kan hunden få resten av sin dagliga fodergiva så att den kan ladda batterierna inför nästa dags arbete!Copyright 2018 © Together HB   V11.2.1