Fakta om foder till katter


Torrfoder av hög kvalité som är baserat på riktigt kött är ett bra och bekvämt sätt att se till att katten får i sig allt den behöver för att må bra och hålla sig frisk.


Köttinnehåll

Katter är mer utpräglade köttätare än hundar och vid val av kattmat är mängden kött i maten avgörande för kattens välbefinnande, de flesta varumärken som säljs i fackhandeln har ett bra köttinnehåll. Det man mest bör se upp med är billigare typer av kattmat där köttet inte alltid är huvudingrediens (står först i innehållsförteckningen).


brit Premium


Sterliserade / Kastrerade katter

Det finns foder som är speciellt sammansatta for att uppfylla behoven hos steriliserade och kastrerade katter och förhindra bildning av njur- och gallstenar. Ett optimalt pH i kattens matsmältningssystem främjar njurfunktionen och förebygger att njur- och gallstenar bildas.

brit Premium

 Klicka på länkarna nedan för att få mer information.

Broschyren "Brit Care Katt"
Broschyren "Brit Care Pouches"
Broschyren "Brit Premium Katt"
Broschyren "Brit Premium Pouches"
Broschyren "Carnilove"


Smaklighet

Katter är många gånger finsmakare och kan vara ganska kräsna och många katter uppskattar att maten varieras mellan torrfoder och blötmat.


Det finns många sätt att göra kattmaten extra smaklig, det vi använder i alla Brit kattfoder som smaksättare är helt naturliga produkter, främst kycklinglever och örter.


Om katten mår bra och äter sitt torrfoder med god aptit kan den i de allra flesta fall äta samma foder hela livet även om man när den blir lite äldre kan behöva använda ett viktstabiliserande foder om katten tenderar att gå upp i vikt.

Carnilove – en viktstabiliserande och helt spannmålsfri kattmat med mycket högt köttinnehåll.       
Brit Premium en smaklig kattmat i 8 varianter med högt köttinnehåll.
Brit Careett Superpremium foder helt tillverkat av hypoallergena råvaror och helt fritt från majs.

Copyright 2018 © Together HB   V11.2.1