FÖREBYGG MED NÄRING

Brit Care erbjuder djurfoder av allra högsta kvalitet som är framtaget för att skydda djurens kroppar mot negativ påverkan från omgivningen. Vi utgår från noggrant utvalda råvaror av hög kvalitet, som lamm, lax, strömming, anka och kanin och tillverkar välbalanserat, hypoallergent foder som är lättsmält och förbygger foderintolerans. Brit Care innehåller också funktionella komponenter som stärker immunförsvaret, ger bättre allmänhälsa och bidrar till att minska risken för allvarliga sjukdomar.

 

 

VARFÖR ÄR BRIT CARE HYPOALLERGENISKT?

Långvarig användning av vissa typer av protein i hundfoder har lett till en ökning av foderallergier. Dessa proteintyper är bland annat vete, majs och soja samt vanliga köttsorter som kyckling, nötkött och fläskkött. Att utesluta typiska allergener ur kosten är ett sätt att minska påfrestningarna på din hunds kropp och förbygga foderintolerans.

 

LAMM & RIS

Lamm är mycket lättsmält och innehåller höga halter av lättupptagliga fleromättade fettsyror. Den kompletta aminosyraprofilen har optimerats för att ge näring åt muskler och vävnad samt hålla hunden i perfekt form.

 

LAX & POTATIS

Aminosyror är musklernas byggstenar. Lax innehåller alla de viktiga aminosyrorna i optimala proportioner, vilket innebär att de tas upp kroppen mer effektivt än andra typer av protein. Lax innehåller också höga halter av omega-3-fettsyror (DHA och EPA), som fyller en viktig funktion för hudens och pälsens kvalitet, utvecklingen av sinnen och kognitiva färdigheter samt hjärt- och kärlhälsa.

SPANNMÅLSFRITT RECEPT

Att utesluta spannmål, även ris, ur kosten är ett viktigt steg på vägen mot ett foder med bättre närings-egenskaper som håller hunden frisk och i god form under lång tid. Den främsta fördelen med spannmålsfritt foder är att det ger ett lågt glykemiskt index, vilket minskar risken för en av de vanligaste sjukdomarna i vårt samhälle: övervikt  Mer info om f√∂rdelarna med spannm√•lsfritt foder !

SÄRSKILDA BEHOV

Alla hundar upplever perioder när förändringar i den dagliga rutinen eller den fysiska konditionen gör att det vanliga näringsintaget inte räcker till. Nu introducerar vi välbalanserat foder framtaget för att uppfylla de särskilda behoven hos överviktiga hundar, hundar med ökat energibehov samt hundar med känslig matsmältning eller foderintolerans.

 

WEIGHT LOSS– Foder baserat på kanin & ris för överviktiga hundar

ENDURANCE– Foder med anka & ris för aktiva hundar med hög energiförbrukning
DOG SHOW CHAMPION – Foder med lax & strömming som håller utställningshundar i utmärkt form
SENSITIVE  Spannmålsfritt foder med hjortkött & potatis för mycket känsliga hundar

 

VI BRYR OSS OM DIN HUNDS

HÄLSA PÅ LÅNG SIKT

Brit Care innehåller en mängd specialingredienser som påverkar fodrets näringsegenskaper positivt. Unika näringsämnen med funktionella komponenter som främjar immunsystemet och hälsan samt bidrar till att minska risken för allvarliga sjukdomar.

Laxolja

Laxolja innehåller den högsta halten av omega 3-fettsyror. Omega 3 skyddar kärlsystemet från åderförkalkning och motverkar därmed hjärtinfarkt. Omega 3 påverkar även den mentala förmågan positivt, dämpar inflammationsreaktioner i huden och förbättrar hud och pälskvalitet.

Prebiotika & Probiotika

Fruktooligosackarider (FOS) och Mannanoligosackarider (MOS) - Växtfibrer (äpple & cikoriarot) i kombination med goda bakterier främjar ett friskt matsmältningssystem och stärker immunförsvaret.

Koppar & Zink

Antioxidanter som behövs för omsättningen av C-vitamin, järn och syre, energiproduktionen, bildandet av blod (hemaglobin), nervernas funktion, tillväxten och benstommen. Bra för hud och hår, behövs för bildandet av kollagen samt hårets pigment. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler = motverkar ålderssymptom.


Vitamin E & Selen

Den organiska formen av antioxidanten selen i kombination med E-vitamin stärker immunförsvaret och motverkar ålderssymptom.

Yuccaextrakt

Extrakt från Yuccapalmen Schidigera innehåller substanser som kan binda ammoniak och andra kväveämnen som kan skada vissa vävnader i kroppen.  Bra för lederna som ofta är påverkade av ammoniak som i sin tur orsakar inflammation (artros). Yucca främjar matsmältningen och minskar besvärande lukt av urin & avföring.

Kondroitinsulfat &Glukosaminsulfat

Dessa ämnen förekommer naturligt i broskvävnad, där de bidrar till att skydda lederna och återställa skadad vävnad.

Mjölktistel

Effektiv antioxidant som främjar matsmältningen och förbättrar leverfunktionen.

Vitamin C

Vitamin C som källa till antioxidanter för ökat cellskydd och cellulär immunitet.


Glukosamin och kondroitin

Broskskyddande (kondroprotektiva) ämnen för starka och friska leder, ledbrosk, senor och ligament.

 

Klicka på länken nedan för att få mer information.
Broschyren "Brit Care Hund"

 

Copyright 2018 © Together HB   V11.2.1