Fakta om Torrfoder till hundar


Torrfoder av hög kvalité som är baserat på riktigt kött är ett bra och bekvämt sätt att se till att hunden får i sig allt den behöver för att må bra och hålla sig frisk.


Hundens vikt

Vid val av torrfoder är det viktigt att tänka på vilken storlek det är på hunden eftersom olika lång livslängd, olika matsmältningssystem och energibehov har stor betydelse för fodrets sammansättning, vilken ras det är på hunden har i de flesta fall ingen betydelse, det är hundens vuxenvikt som ska styra valet av foder.


brit Premium

Känsliga hundar

Man bör även tänka på om den aktuella rasen har lätt för att utveckla allergier/klåda och i så fall undvika ingredienser i fodret som är kända för att orsaka dessa problem. Exempel på råvaror som många hundar är känsliga för (eller har anlag för att bli allergiska mot) är vete, majs, ägg, nötkött, fläskkött och soja. I vissa fall är det inte råvaran i sig hunden reagerar mot utan just denna råvara i kombination med andra råvaror.


Om hunden mår bra och äter sitt torrfoder med god aptit kan den i de allra flesta fall äta samma foder hela livet eftersom hundar vanligtvis inte har något behov av variation i kosten.


För hundar med känslig mage är ofta ett foder baserat på lammkött, ris, fisk och potatis ett bra val.

Klicka på respektive foder för att läsa vidare om just den serien.

       Brit Premium – ett hundfoder baserat på kyckling till mycket rimligt pris.

       Brit Care - ett friskvårdsfoder, baserat på lamm & ris eller lax & potatis, som förebygger foderintolerans.

       Brit Care Mini - spannmålsfritt foder som är specifikt utformat för små hundraser.

       Carnilove – ett helt spannmålsfritt foder med extremt högt köttinnehåll, 65 – 70 %.


Copyright 2018 © Together HB   V11.2.1