Brit hund och kattfoder produceras av VAFO PRAHA s.r.o. som ligger utanför Prag i Tjeckien. VAFO är ett privat familjeägt företag som etablerades 1994 och har idag tre produktionsanläggningar i Tjeckien för hundfoder och kattmat. Till oss i Sverige kom Brit fösta gången 2007 och har haft en fantastik utveckling, idag finns Brit att köpa i över 300 butiker från Trelleborg i söder till Haparanda i norr.

001


Råvaror

Till Brit använder vi råvaror av högsta tänkbara kvalitet, mycket är lokalt producerat och i största möjliga mån tar vi alla råvaror från producenter i Europa och från Nya Zeeland.

Riset i vårt foder är från Italien och inte från Asien, laxen är från Norge och Skottland, majs och äpple är lokalt odlat i Tjeckien, potatisen är odlad i centrala Europa, kycklingråvaran framställer vi själva och just denna kyckling framställs av inälvor och kött (inte hela fåglar som mals ner) och tack vara att vår produktionsanläggning ligger precis intill slakteriet går det max 48 timmar från slakt till färdigt foder vilket starkt bidrar till hög smaklighet. Lammköttet och hjortköttet i våra foder är från Nya Zeeland.

VAFO är både kvalitetscertifierat enligt ISO 9001 och en certifierad BIO-producer som innebär att vi har möjlighet att tillverka ekologiska foder till både hund och katt. Produktionen lyder naturligtvis under samma EU regler som all djurfoderproduktion inom EU måste följa.

002


Allergier

I produktionen av de flesta av våra produkter har mycket stor hänsyn tagits till att många husdjur idag har problem med allergier och överkänslighet. Just Brit Care serien är speciellt framtagen för att minska risken för att allergier utvecklas och för att hundar som redan har problem med klåda, mage, eksem etc. ska kunna få ett foder utan ett innehåll som orsakar besvär.

003

 

Hundar och katter är köttätare

Vår utgångspunkt i produktionen är att hundar och katter i huvudsak är köttätare så i alla Brit-produkter är köttet alltid huvudingrediens, vi använder oss aldrig av proteintillsatser som t.ex. soja, vegetabiliska proteinextrakt mm. för att kunna snåla på köttinnehållet. I alla våra foder ligger köttinnehållet på mellan 35 och 70 %.

 

 

Blötmat, belöningsgodis, laxolja mm.

Utöver torrfoder har vi ett brett sortiment av Belöningsgodis gjort av 100 % kött, laxolja, mjölkersättning, blötmat för hundar och katter (95 – 100 % kött), träningsgodis.

Brit Worldwide

Brit torrfoder tillverkas uteslutande i våra anläggningar i Tjeckien och exporteras idag till 48 länder, främst i Europa men även till bland annat Sydostasien och Nya Zeeland.

 


Copyright 2018 © Together HB   V11.2.1